ویراستاران علمی : علیرضا مهدویان ، جابر کیوان راد
درباره کتاب :
بیشترین فایده مواد هوشمند این است که زمان را برایمان صرفه جویی نموده و دسترسی به اهداف را برایمان تسهیل میکنند . با توجه به خواص مطلوبی که این مواد از خودشان نشان می دهند کاربرد های بسیاری در آینده پیدا خواهند کرد .
ﻧﻤﻮﻧﻪای از ﮐﺎرﺑﺮدﻫﺎی ﻣﻬﻢ ﭘﻠﯿﻤﺮﻫﺎی ﻫﻮﺷﻤﻨﺪ را ﻣﯽﺗﻮانیم ﺑﻪ ﮐﺎرﻫﺎی ﺧﻮﺑﯽ ﮐﻪ ﭼﻨﺪ ﺳﺎل ﭘﯿﺶ ﺗﻮﺳط ﺗﯿﻢ ﺗﺤﻘﯿﻘﺎﺗﯽ و داﻧﺸﮕﺎﻫﯽ در اروﭘﺎ ﺻﻮرت ﮔﺮﻓﺘﻪ ارﺟﺎع دﻫﯿﻢ ﮐﻪ ﯾﮏ ﺳﺮی اﯾﻤﭙﻠﻨﺖﻫﺎی ﻫﻮﺷﻤﻨﺪ ﺳﺎﺧﺘﻪ ﺷﺪه ﺑﻮدﻧﺪ ﮐﻪ ﺗﻮاﻧﺎﯾﯽ آن را داﺷﺘﻨﺪ اﻧﺮژی ﻣﻮرد ﻧﯿﺎز ﺧﻮد را از ﻃﺮﯾﻖ ﺳﻠﻮلﻫﺎی ﻣﻬﻨﺪﺳﯽﺳﺎز ﺗﺎﻣﯿﻦ ﮐﻨﻨﺪ. در واﻗﻊ اﯾﻦ اﯾﻤﭙﻠﻨﺖﻫﺎ ﻗﺎدر ﺑﻪ ﻧﻈﺎرت ﺑﺮ ﻣﻮاد ﺳﻤﯽ درون ﺑﺪن ﺑه صورت ﻟﺤﻈﻪ ای ﻫﺴﺘﻨﺪ؛ ﺑﻪ اﯾﻦ ﺻﻮرت ﮐﻪ داده ﻫﺎی ﻃﻮﻻﻧﯽ ﻣﺪت از وﺿﻌﯿﺖ ﺳﻼﻣﺖ ﺑﯿﻤﺎر را ﺗﻬﯿﻪ ﻣﯽﮐﻨﻨﺪ و ﻫﺸﺪار ﻻزم ﺟﻬﺖ ﻣﺼﺮف ﺑﻤﻮﻗﻊ داروﻫﺎ و ﺣﺘﯽ روﻧﺪ ﻣﺼﺮف داروﻫﺎ را اﻋﻼم و ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﻣﯽﮐﻨﻨﺪ.
از آﻧﺠﺎﯾﯽ ﮐﻪ کاربرد مواد هوشمند ﻫﻨﻮز در ﻣﺮﺣﻠﻪ ﻧﻮﭘﺎﯾﯽ ﻗﺮار دارد آن ﻃﻮر ﮐﻪ ﺑﺎﯾﺪ ﻫﻨﻮز ﺗﺠﺎری ﻧﺸﺪه اﻧﺪ و ﻫﻤﯿﻦ اﻣﺮ ﺳﺒﺐ ﺷﺪه ﺑﺎزار ﺧﯿﻠﯽ ﺑﺰرﮔﯽ را ﺑﻪ ﺧﻮد اﺧﺘﺼﺎص ﻧﺪﻫﻨﺪ، اﻣﺎ در آﯾﻨﺪه ﺑﺴﯿﺎر ﻧﺰدﯾﮏ اﯾﻦ ﺷﺎﺧﻪ از ﻋﻠﻢ ﭘﻠﯿﻤﺮ رﺷﺪ ﺑﺴﯿﺎر ﺧﻮﺑﯽ ﺧﻮاﻫﺪ داﺷﺖ، زﯾﺮا ﮐﺎرﺑﺮدﻫﺎی آﯾﻨﺪه اﯾﻦ ﻣﻮاد ﮐﻪ در حوزه های ﻣﺨﺘﻠﻔﯽ ﭼﻮن ﭘﺰﺷﮑﯽ، ﮐﺎﻣﭙﯿﻮﺗﺮ، ﺧﻮدرو، ﺗﻠﻮﯾﺰﯾﻮن، ﭘﻮل اﻟﮑﺘﺮوﻧﯿﮑﯽ، کنترل کنندههای بهداشتی، ﻫﻮاﻓﻀﺎ، ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی، ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻧﻈﺎﻣﯽ، اﻟﮑﺘﺮوﻧﯿﮏ و ﻓﻨﺎوری ﻧﺎﻧﻮ ﺧﻮاﻫﺪﺑﻮد، ﻧﻮﯾﺪ دﻫﻨﺪه ﺑﺎزار ﺑﺰرﮔﯽ ﺑﺮای اﯾﻦ ﻣﻮاد اﺳﺖ.
مهندس آرمین روشن قیاس
این کتاب در چندین فصل توسط پژوهشگران ایرانی تالیف شده و ویرایش علمی آن را دکتر علیرضا مهدویان و دکتر جابر کیوان راد ، اعضای پژوهشگاه پلیمر ایران به عهده داشته اند و در سال 1399 به چاپ رسیده و با قیمت 250000 ریال به فروش می رسد.
هایپر لینک خرید کتاب
نویسنده : عبدالوحید تمندانی
شناوری دیامغناطیسی پدیده جالبی است که میتواند برای فراورش پلیمر استفاده شود. در صورتی که ذره دیامغناطیسی در گرادیان میدان قرار گیرد، یک نیرو بر روی آن وارد شده و ذره را به سمت جهت مقاومت میدان دفع میکند. در صورتی که این نیرو با نیروی جاذبه به تعادل برسد، ذره در هوا شناور میماند. چون موقعیت ذرات شناور تحت گرادیان میدان بسته به پذیرفتاری مغناطیسی و چگالی ذره متفاوت است، شناوری را میتوان برای تفکیک استفاده کرد.
البته، استفاده از فرومغناطیسم برای اهداف تفکیک به خوبی شناخته شده است. با استفاده از شناوری، امکان فراورش مواد پلیمری تحت محیط جاذبه شبه صفر ایجاد میشود. در زمینه تبلور پروتین، این محیط برای تولید بلورهای پروتین با کیفیت بالا برای تعیین ساختار با اشعه ایکس لازم هستند. یک ویژگی چشمگیر شناوری دیامغناطیسی، اثر نگهداشت آن است. در صورتی که یک پروفیل میدانی طراحی شده در سطح میکرومتر یا مونومتر ارائه شود، ذرات دیامغناطیسی با اندازه کمتر از چند میکرومتر بر طبق پروفیل میدانی ارایش میشوند. تحقیقات در این زمینه در حال انجام است.
این کتاب در دو فصل توسط دکتر عبدالوحید تمندانی تالیف شده و در سال 1397 توسط انتشارات قلم مهر منتشر شد و نسخه الکتروتیک آن به قیمت 180000ریال به فروش می رسد.
هایپرلینک خرید
کتاب نانوذرات پلیمری پیشرفته؛ سنتز و اصلاح سطح
زهرابصیری
ویراستار:ویکاس میتال
درباره کتاب:
نانوذرات پليمري كاربردهاي متعددي در زمينههايي نظير سامانههاي دارورساني، مهندسي بافت، روشهاي مختلف تصويربرداري، روشهاي تشخيصي، جداسازي آلايندههاي زيستمحيطي، پوششها، چسبها، رنگها و غيره دارند. كاربرد اين نانوذرات تحت تأثير خواصي همچون اندازهي ذرات، وزن مولكولي، مورفولوژي سطح، بار سطحي، ميزان آبدوستي و آبگريزي بلاكهاي پليمري و غيره قرار دارد كه اين خواص ميتوانند با روشهاي مختلف سنتزي و اصلاح سطح پليمرهاي حاصل تا حد زيادي كنترل شوند.
با توجه به اينكه پليمرها و بهويژه نانوذرات پليمري كاربردهاي مختلفي در رشتههايي مانند شيمي، مهندسي شيمي، مهندسي پليمر، مهندسي پزشكي- زيستمواد، مهندسي پزشكي- مهندسي بافت، مهندسي مواد و متالوژي، فيزيك، داروسازي، پزشكي، علوم و مهندسي محيطزيست، نانوتكنولوژي، بيوتكنولوژي، نانوبيوتكنولوژي و غيره دارند، لذا دانشجوياني كه در اين رشتهها مشغول به تحصيل و تحقيق هستند، ضرورت دارد با روشهاي مختلف سنتر، اصلاح سطح، پايدارسازي و كنترل اندازهي نانوذرات پليمري آشنا شوند.
در فصل اول موضوع تكنولوژي پليمر لاتكس (پليمريزاسيون امولسيوني، پليمريزاسيون كنترلشده و كاربرد آن در فرايند پليمريزاسيون امولسيوني، پليمريزاسيون مينيامولسيوني معمولي و كنترلشده و تهيهي ذرات كوپليمري يا هسته- پوسته) مورد بحث و بررسي قرار گرفته است. در فصلهاي دوم تا يازدهم نيز بهترتيب، سنتز ذرات پليمري با مورفولوژي هسته- پوسته؛ نانوذرات پليمري پيشرفته با مورفولوژي غيركروي؛ ذرات كوپليمري بلاكي، پيوندي، ستارهاي و گرادياني؛ نانوذرات پليمري حاصل از پليمريزاسيون ميكروامولسيوني انتقال زنجير برگشتپذير جدايشي- افزايشي؛ نانوذرات پليمري پاسخدهنده به pH؛ نانوذرات هوشمند پاسخدهنده به حرارت؛ اصلاح سطح نانوذرات پليمري با روشهاي پليمريزاسيون زنده؛ تأثيرهاي محل پليمريزاسيون در ابعاد نانو در سينتيك پليمريزاسيون راديكالي كنترلشده/ زنده؛ ذرات پليمري عاملدار با پليمريزاسيون رها از امولسيونكننده؛ و نانوذرات پليمري با آغازگرهاي فعال سطح و آغازگرهاي پليمري مورد بحث و بررسي قرار گرفته است.
این کتاب شامل 11 فصل بوده و ویرایش علمی آن توسط ویکاس میتال صورت گرفته است و توسط انتشارات تالاب در سال 1399 منتشر شده و به قیمت 1480000ریال به فروش می رسد.
مولف: سعید نعمتی
کتاب آشنایی با دانش پلیمر و اصطلاحات بنیادی شامل 3 فصل بوده که فصل اول آن به تعریف پلیمر
، نام گذاری پلیمر ها ، تشریح واژه های مرتبط با این علم ، مانند هموپلیمر،کوپلیمر و ترپلیمر
و دسته بندی انواع پلیمر و دلایل جلیگزینی پلیمرها بجای مواد سنتی پرداخته است .
در فصل دوم این کتاب مولف به تشریح خواص حرارتی پلیمرها پرداخته است . این فصل شامل
موضوعاتی مانند : پلاستیک های گرمانرم ، پلاستیک های گرماسخت ، فرآیند پخت یا ایجاد اتصالات
عرضی ، معرفی پلاستیک های بلوری و آمورف ، روش اندازه گیری پارامترهای مهم پلاستیک های
گرمانرم ، بررسی جرم مولکولی پلاستیک ها ، تشریح درجه حرارت انتقال شیشه ای است.
فصل سوم این کتاب در باب آشنایی با گروه مهم تشکیل دهنده مجموعه پلیمرهاست.
این مجموعه شامل 7 گروه اصلی پلیمرهاست : پلاستیک ، چسب ،رنگ ، فوم ، کامپوزیت ، الیاف ،
لاستیک
مطالعه این کتاب به دانشجویان و صنعتگران و افرادی که مایل به کسب دانش درمورد علوم پلیمرند
توصیه میگردد.
این کتاب توسط نشرجهاد دانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر منتشر شده و به قیمت 1900000ریال به فروش میرسد .
نویسندگان: پل رمپ ادوارد و مریل
مترجم : سعید پورمهدیان ، فرامرز افشارطارمی
پلیمر های مصنوعی در زندگی روزمره مصرف چشمگیری یافته و نیز کاربرد صنعتی متعددی پیدا کرده اند. این مواد جانشین فلزات، شیشه، سرامیک، چوب، مقوای نازک و کاغذ شده اند. سنتز پلیمر ها مستلزم مراحل منفرد زیادی است تا مولکول های مونومر در شروع کار، درشت مولکول های با واحد تکراری بسیار تهیه شوند. تمرکز اصلی این کتاب روی سنتز بوده و شیمی فیزیک، مشخصه سازی، ساختمان و خواص و جنبه های مهم دیگر علم پلیمر به جز در موارد مرتبط با سنتز مورد توجه قرار نگرفته است.
این کتاب شامل مباحث :
، پلیمر شدن رشد مرحله ای یا تراکمی ، بررسی عمومی پلیمرها و سنتز پلیمر
پلیمر شدن زنجیری رادیکال آزاد ، کوپلیمر شدن زنجیری رادیکال آزاد ، پلیمر شدن آنیونی
پلیمر شدن کاتیونی ، تعادل انتشار - وا انتشار در فرایندهای پلیمر شدن ، پلیمر شدن منظم فضایی
واکنشهای شیمیایی که روی پلیمرها انجام می گیرد ، واکنشهای شیمیایی که روی پلیمرها انجام می گیرد
پلیمرهای عادل دار،کوپلیمرهای دسته ای و پیوندی، شبکه های مدل، راکتورها و فرایندهای تولید پلیمرها
پلیمر شدن رادیکال آزاد ناهمگن ، راکتورها و فرایندهای پلیمر شدن یونی و قالب گیری تزریقی واکنشی
راکتورها و فرایندهای ویژۀ پلیمر شدن کاتالیزوری ناهمگن میباشد.
این کتاب در سال 1393 توسط انتشارات جهاد دانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر منتشر شده و با قیمت
1080000 ریال به فروش می رسد.
مولف : دکتر وحید حدادی اصل
مهندسی واکنش های پلیمریزاسیون یک شاخه تخصصی و مهم از مهندس واکنش های شیمیایی است با این تفاوت که علم شیمی و ریاضیات پلیمرها بسیار پیچیده تر است. تعداد واکنش های شیمیایی که در واکنش پلیمریزاسیون شرکت دارند بالقوه بی شمار است و برای بیان ریاضی یک فرآیند پلیمریزاسیون ناپیوسته، به معادلات دیفرانسل زیادی نیاز است. حل تحلیلی و عددی معادلات بسیار دشوارتر از مجموعه معادلات نسبتا ساده تری است که در معادلات شیمیایی معمولی از آنها استفاده می گردد. با توجه به موضوعات ذکر شده می توان دریافت که علم مهندسی واکنش های پلیمری پیچییدگی و وسعت بسیار زیادی دارد و کتاب حاضر نیز سراغازی بر دستیابی به دانش مذکور است به همین جهت و برای ساده سازی متن کوشش بسیار شده است.
کتاب مذکور با شناخت اولیه نسبت به روش های عمومی تولید پلیمر ها و مبانی سینتیک این مواد آغاز و تا مدل سازی واکنش ها، مباحث انتقال حرارت ، طراحی راکتورهای پلیمری و سرانجام طراحی فرآیندهای تولیدی پلیمرها ادامه یافته است. جهت تولید مواد پلیمری در مقیاس های مختلف صنعتی علاوه بر اطلاع از شیمی پلیمرها، تسلط بر علوم مختلفی منجمله سینتیک واکنش های شیمیایی، ترمودینامیک، پدیده های انتقال و بالاخره طراحی راکتورهای شیمیایی امری ضروری می نماید که مجموعه دانش های مذکور در قالب علم مهندسی واکنش های پلیمری عنوان می گردد.
سرفصل های کتاب:
فصل اول: مبانی شیمی پلیمرها
فصل دوم: پلیمرهای طبیعی
فصل سوم: واکنش های پلیمریزاسیون
فصل چهارم: پلیمریزاسیون رادیکال های آزاد
فصل پنجم: پلیمریزاسیون آنیونی
فصل ششم: پلیمریزاسیون کاتیونی
فصل هفتم: پلیمریزاسیون کاتالیزوری
فصل هشتم: روش ها و محیط های پلیمریزاسیون
فصل نهم: فیزیک پلیمرها
فصل دهم: خواص مکانیکی پلیمرها
فصل یازدهم: رئولوژی پلیمرها
فصل دوازدهم: پلاستیک ها
فصل سیزدهم: الاستومرها
فصل چهاردهم: رزین ها و چسب های پلیمری
فصل پانزدهم: الیاف
فصل شانزدهم: کامپوزیت های پلیمری
فصل هفدهم: فوم های پلیمری
فصل هجدهم: آلیاژهای پلیمری
فصل نوزدهم: روش های تولید صنعتی پلیمرهای پر مصرف
فصل بیستم: پلیمرهای زیست سازگار
فصل بیست و یکم: نانو کامپوزیت های پلیمری
فصل بیست و دوم: پلیمرهای مقاوم حرارتی
فصل بیست و سوم: هیدروژل های پلیمری
فصل بیست و چهارم: غشاهای پلیمری
فصل بیست و پنجم: پلیمرهای هادی
فصل بیست وششم: پلیمرهای بلور مایع
فصل بیست و هفتم: تاثیر تشعشعات بر پلیمرها
فصل بیست و هشتم: بازیافت پلیمرها
این کتاب در سال 1395 توسط انتشارات دانشگاه امیرکبیر منتشر شده و به قیمت 39000000 ریال به فروش می رسد.
سجاد صداقت
در کتاب نگرشی نوین و کاربردی بر بسپارها، سعی شده از دیدگاه شیمی به موضوع بسپارها نگریسته شود؛ با توجه به این که بسپارها از جمله مواد مصرفی هستند، با خواص مکانیکی و فیزیکی ویژه آن و به وسیله اطلاعات یک شیمیدان در خصوص ساختمان و روشهای تهیه آنها میتوان طیف وسیعی از این ترکیبات را تولید و به بازار مصرف ارائه کرد. در این باره اهمیت یادگیری مبانی شیمی بسپارها برای دانشجویان رشته شیمی و به خصوص شیمی کاربردی، مهندسی شیمی و پلیمر بسیار است و ورود دانشجویان به این دریای بیکران علم بسپارها در دنیای امروز اجتنابناپذیر است، همچنین در این کتاب علاوه بر دادن اطلاعات فنی و علمی بسپارها، نگرشی کاربردی نیز به موضوع ارائه شده که در فصول مختلف کتاب به همراه پیوست ارائه شده است.
این کتاب شامل ۱۰ فصل است. فصل اول به روند تکوینی بسپارها اختصاص دارد و فصل دوم ساختار شیمیایی و موروفولوژی بسپارها است. فصل سوم بسپارش رشد مرحلهای و رادیکالی نام دارد. فصل چهارم ترموپلاست، فصل پنجم الاستیک، فصل ششم پلیمر شدن زنجیری رادیکال آزاد، فصل هشتم روشهای کاربردی و آزمایشگاهی، فصل نهم کامپوزیتها و فصل دهم نانوکامپوزیتها اختصاص دارد.
این کتاب در سال 1395 توسط انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی منتشر شده و به قیمت 250000ریال به فروش میرسد .
هایپر لینک خرید
همانند بقیه مواد تولیدی در صنایع مختلف، هدف اصلی تولید پلیمرها نیز مباحث اقتصادی است. اقتصاد این صنعت نیز تابع سه عامل بسیار مهم؛ “سرعت تولید”، “خواص فیزیکی-مکانیکی” محصول نهایی و “میزان تولید” مواد اولیه است. مهم ترین عامل در سرعت تولید علم سینتیک واکنش پلیمریزاسیون است که به بررسی عوامل موثر بر سرعت واکنش می پردازد. همچنین اگر چه برخی خواص نهایی محصولات پلیمری به خواص واکنش گرهای اولیه وابسته اند، ولی بسیاری از این خواص به فرایند تولید و پلیمریزاسیون اولیه آن ها و نیز فرآیند های شکل دهی نهایی آن ها بستگی دارند؛ بنابراین مهمترین وظیفه برای افرادی که در صنعت تولید مواد پلیمری فعال هستند، ابتدا پیدا کردن ارتباطی بین ساختار و خواص نهایی پلیمرها و در مرحله بعد یافتن راهی برای تولید پلیمر مورد نظر با معماری و ساختار مولکولی مذکور است. به این منظور پس از آشنایی با کلیاتی در زمینه پلیمرها در جلداول این مجموعه در این جلد، واکنش ها و محاسبات پلیمریزاسیون های مرحله ای، زنجیره ای و کوپلیمریزاسیون ها را مورد مطالعه قرار داده است. قابل ذکر است جهت ساده سازی محاسبات در این جلد واکنش های پلیمریزاسیون مد نظر در راکتورهای ناپیوسته و در محیط های توده ای مورد بررسی قرار گرفته اند.
مباحث این کتاب:
فصل اول: معادلات عمومی وزن مولکولی و توزیع وزن مولکولی
فصل دوم: پلیمریزاسیون های مرحله ای
فصل سوم: پلیمریزاسیون های زنجیره ای
فصل چهارم: واکنش های کوپلیمریزاسیون های زنجیره ای
فصل پنجم: روش های مدل سازی واکنش های پلیمریزاسیون
این کتاب توسط انتشارات دانشگاه صنعتی امیرکبیر درسال 1395 منتشر شده و با قیمت 2150000 ریال به فروش می رسد .
مولف : فرید ملکیان
امروزه یکی از سریعترین تغییرات در زمینه تولید پلاستیک و آن هم به واسطه ترکیب پلیمرهای جدید با یکدیگر رخ میدهد. نتیجه این ترکیب تولید محصولی قبلی جهت همزیستی با طبیعت، صرفه اقتصادی و سود بیشتر می باشد.
کتاب پیش رو که جهت دست اندرکاران صنایع پلیمر( پلاستیک و لاستیک)، اساتید، دانشجویان و کلیه علاقه مندان به این صنعت تهیه شده است، نتیجه یک سال گردآوری و تدوین میباشد. کتاب حاضر سومین کتاب در رشته پلیمر است که توسط اینجانب جهت کمک به توسعه پلیمر تهیه شده است. این کتاب حاوی جداول و مطالبی است که برای اولین بار در کشورمان تهیه و گردآوری و ترجمه شده است. در آخر کتاب هم جهت کمک به دانشجویان و دانش پژوهان فرهنگ لغات انگلیسی به پارسی به اختصار گنجانده شده است.
مباحث این کتاب :
خواص پليمر *
نام هاي تجارتي براي برخي از پليمرهاي صنعتي *
فهرست نام هاي كوتاه شده پليمرهاي صنعتي *
فهرست نام هاي تجاري، سازنده گان و تهيه كننده گان آنتي اكسيدان ها *
فهرست نام هاي تجاري، سازنده گان و تهيه كننده گان افزودني هاي سوخت و نفت *
فهرست نام هاي تجاري، سازنده گان و تهيه كننده گان پايدار سازهاي نوري *
فهرست نام هاي تجاري و تهيه كننده گان كاهش دهندگان شعله *
فهرست نام هاي تجاري و تهيه كننده گان مواد پف زا *
حركت هماهنگ مدل مكسول *
فرمول بندي برخي از ترموپلاستيك هاي مقاوم در برابر آتش *
جدول بندي برخي از آميزه هاي لاستيكي *
جدول بندي برخي از آميزه هاي pvc *
اسفنج هاي پلي يورتان *
مخلوط ها و آلياژ هاي پليمرهاي تجاري *
خواص پليمرهاي مورد استفاده قالب گيري و اكستروژن *
خواص آميزه هاي لاستيك با اتصالات عرضي *
خواص الياف نساجي *
فرهنگ لغات *
این کتاب توسط انتشارات چرتکه درسال 1392 منتشر شده و به قیمت 70000 ریال به فروش می رسد.
نویسندگان : محمد ربیعی ، محمود اعظمی ، شاهین بنکدار
بدون شک بیومتریالها نقش مهمی در مراقبتهای پزشکی مربوط به نجات انسان ها (یا حیوانات) یا بهبود کیفیت زندگی آنها در زمان معاصر برعهده دارند. بیومتریالها، موادی غیر از دارو با ریشه مصنوعی یا طبیعی بوده که برای مدت زمان مشخص، بصورت کامل یا قسمتی از یک سیستم، جهت درمان، بازسازی یا جایگزینی هر بافت، عضو یا عملکرد قسمتی از بدن به کار می رود.
این کتاب شامل 8 فصل میباشد:
فصل اول: مروری بر علم بیو متریال
فصل دوم : معرفی پلیمرها
فصل سوم: پلیمرهای مصنوعی مصرفی در کاربرد پزشکی
فصل چهارم: پلیمرهای طبیعی
فصل پنجم : تخریب پذیری زیستی پلیمرها
فصل ششم : کاربردهای متداول پلیمر در مهندسی پزشکی
فصل هفتم : سیستم های رهایش دارو و کاربرد پلیمر در آن
فصل هشتم : کاربرد پلیمر در مهندسی بافت
این کتاب در سال 1400 توسط انتشارات جهاد دانشگاهی امیر کبیر منتشر شده و به قیمت 700000ریال به فروش می رسد.
مولفان: دکتر شیرین شکوهی ، دکتراحمد عارف آذر
خیرا مخلوط های پلیمری (آلیاژها) بسیار مورد توجه قرار گرفته اند، زیرا با تنوع خواص بسیار محصولات متعددی از این آلیاژها قابل تهیه می باشند. امروزه آلیاژهای پلیمری در بسیاری از صنایع از قبیل الکترونیک، خودروسازی، لوازم خانگی، بسته بندی، پزشکی و غیره کاربرد دارند و روز به روز دامنه مصرف این مواد در صنایع مختلف گسترش می یابد.
فصل اول: کلیات
فصل دوم: ترمودینامیک مخلوط های پلیمری
فصل سوم: روش های بهبود سازگاری
فصل چهارم: روش های برآورد سازگاری مخلوط های پلیمری
فصل پنجم: ریز ساختاری فازی مخلوط پلیمری
فصل ششم: آلیاژهای الاستومری
فصل هفتم: ترمو پلاستیک الاستومرها
فصل هشتم: شبکه های پلیمری درهم نفوذ کرده
فصل نهم: چقرمه سازی
فصل دهم: نانوذرات
فصل یازدهم: کاربرد آلیاژها
این کتاب در 11 فصل در سال 1401 توسط انتشارات دانشگاه صنعتی امیرکبیر منتشر شده و به قیمت 700000ریال به فروش میرسد.
مولف: باربارا استوارت
مترجمان: مرتضی حاجیان
سید محمود خوش فطرت
سید مهدی خوش فطرت
این کتاب اصول ، مبانی و روش های شناسایی انواع پلیمر در شیمی را آموزش داده است . همچنین تکنیک های مورد استفاده برای تجزیه و تحلیل پلیمرها را معرفی می کند و جنبه های اصلی علم و فناوری پلیمر را پوشش میدهد.
این کتاب شامل هشت فصل می باشد :
فصل 1: معرفي پليمرها
فصل 2: شناسايي پليمرها
فصل 3: پليمريزاسيون
فصل 4: وزن مولكولي
فصل 5: ساختار پليمرها
فصل 6: خواص سطحي
فصل 7: تخريب
فصل 8: خواص مكانيكي
این کتاب در سال 1395 توسط انتشارات دانشگاه اصفهان منتشر شده و به قیمت 700000ریال به فروش می رسد.
نویسنده : مهدی کاروان
کتاب مذکور بر مبانی و مفاهیم نانوکامپوزیتها بنا نهاده شده بطوریکه کمک در فهم رویدادهایی نانویی در ارتباط با خواص مهندسی شده نانوکامپوزیتها کند. با این وجود سیر یک فعالیت تحقیقی از انتخاب مواد به طرف خواص نهایی یک نانوکامپوزیت از موانعی نظیر روش ساخت، خواص و ماهیت فاز میانی، اثرات ساختاری و مورفولوژی لازم است هم بطور علمی هم فنی عبور کند. از این رو، فصلهای مختلف این کتاب بر اساس بررسی موردی و موضوعی بر روی این مفاهیم طراحی و نوشته شده است.
فصل اول : مفاهیم در نانوکامپوزیتهای پلیمری
فصل دوم : مشخصه یابی نانوکامپوزیتهای پلیمری
فصل سوم : فاز میانی
فصل چهارم: نانوکامپوزیتهای پلیمری: فرآوری و ساخت
فصل پنجم: مطالعات موردی چند نانوکامپوزیت
فصل ششم: نانوکامپوزیتهای پلیمری حافظه دار
فصل هفتم: آشنایی با روشهای مدلسازی نانوکامپوزیتهای پلیمری
فصل هشتم :کاربردها، چالشها و تحقیقات در نانوکامپوزیتهای پلیمری
این کتاب در سال 1400 توسط انتشارات دانشگاه اصفهان منتشر شده و به قیمت 1150000ریال به فروش می رسد.
مولف : آنتونی آندرادی
مترجمان: دکتر بزرگمهر مداح ، محسن عظیمی چهارسوق ، مصطفی شریفی پاسندی
با توجه به عملکرد موفق فناوری نانو در چند سال اخیر، این فناوری از تحقیقات جهانی بینظیر و حمایتهای گستردهای برخوردار شده است. فناوری نانو بهعنوان یک فناوری نوظهور و گسترده، در دهههای اخیر بسیاری از دانشپژوهان و علاقمندان دانش و فناوری را مجذوب خود کرده است. گستردگی فناوری نانو از علوم پزشکی، داروسازی و زیستفناوری تا مهندسی نساجی، الکترونیک، مواد و متالورژی موجب شکلگیری موج عظیمی از پژوهشها پیرامون این دانش و فناوری شگفتانگیز شده است.
کتاب «دانش و فناوری نانوالیاف پلیمری» به منظور بیان مفاهیم فناوری نانو ترجمه و نگارش شده است و با نگاهی علمی و بنیادی در ابتدا به مبانی شیمی فیزیک محلولهای پلیمری، الکتروریسی، عوامل موثر بر کیفیت نانوالیاف، خواص آنها و در نهایت به بیان کاربردهای گسترده نانوالیاف در حوزههای مختلف میپردازد. مطالعه این کتاب برای دانشجویان، مدرسان و علاقمندان فناوری نانو به منظور درک مفاهیم علمی این فناوری مناسب است.
فصل اول: مقدمه ، فصل دوم: مقدمهای بر محلولهای پلیمر، فصل سوم: مبانی الکتروریسی فصل چهارم: عوامل موثر بر کیفیت نانوالیاف ، فصل پنجم: خصوصیات نانو الیاف و بیبافتهای تشکیل شده از آنها ، فصل ششم: نانوالیاف کامپوزیتی ، فصل هفتم: کاربردهای زیست پزشکی نانوالیاف ، فصل هشتم: کاربرد لایههای نانو لیفی ، فصل نهم: پیشرفتهای اخیر در الکتروریسی
این کتاب در سال 1392 توسط انتشارات دانشگاه امام حسین منتشر شده و به قیمت 800000 ریال به فروش می رسد .
مولفان: دکتر سپیده خویی ؛ دکتر رضا بافکاری ؛ یوسف باقری
دارورسانی اشاره به رویکردهای نوین در زمینه انتقال ترکیبات دارویی در بدن برای رسیدن به اثر درمانی مورد انتظار دارد. در سیستمهای دارورسانی سنتی، نظیر مصرف خوراکی یا تزریق وریدی، دارو در سراسر بدن از طریق سیستم گردش خون توزیع میشود و به دلیل توزیع دارو در سراسر بدن، تنها درصد کمی از دارو به بافتهای مورد نظر میرسد. هدف دارورسانی هدفمند، افزایش غلظت دارو در بافت مورد نظر و کاهش غلظت آن در سایر بافتها است. امروزه بیشتر تلاشها در این زمینه بر توسعه دارورسانی به بافت هدف و رها شدن تدریجی دارو از حاملهای دارورسان متمرکز شده است. برای نیل به این هدف، سیستمهای طراحی شده باید به گونهای باشند که سبب عدم تحریک سیستم دفاعی بدن شده و حاملها بتوانند مدت زمان طولانیتری در جریان خون باقی مانده و به میزان بیشتری به بافت هدف برسند.
فصل اول: مبانی دارورسانی
فصل دوم: هیدروژل
فصل سوم: میسل
فصل چهارم: وزیکل
فصل پنجم: نانوکپسول
فصل ششم: درختسان
این کتاب در سال 97 توسط انتشارات دانشگاه تهران منتشر شده و به قیمت 980000 ریال به فروش میرسد .
پدیدآوران: علیرضا زاهدی، کاوه رحیمیممقانی
در کتاب حاضر ابتدا انواع پلیمرها و نانو کامپوزیتها معرفی شدهاند. سپس به روشهای مختلف تولید همچون اختلاط مذاب، روش حلالی و پلیمریزاسیون همزمان پرداخته شده است. این روشها عمدتاً برای پلیمرهای گرمانرم استفاده میشوند, لیکن برای سامانههای گرماسخت شامل پلیمرهای شبکهای و الاستومرها روشهای دیگری ارائه شده است. در ادامه سامانههای دو جزئی و الاستومری مرتبط با نانو کامپوزیتهای پلیمری بررسی شده است. بهمنظور تکمیل مطالب کتاب با توجه به عدم سازگاری مواد پلیمری با اکثر نانو ذرات دو مبحث مهم دیگر در زمینه نانو کامپوزیتهای پلیمری شامل اصلاح مونومر پلیمر و همچنین اصلاح نانوذره اضافه شده است. در فصل آخر این کتاب روشهای نوین تولید نانوکامپوزیت پلیمری ذکر شده است.
این کتاب در سال 1396 توسط انتشارات جهاد دانشگاهی امیر کبیر منتشر شده و به قیمت 900000ریال به فروش می رسد .
هایپرلینک خرید کتاب